image

Of het nu gaat om een ​​verkoopmedewerker, vriend of iemand die je maar een digitale pauze nodig heeft, Apple laat je de communicatie van de buitenwereld beperken. Als u mensen hebt of onbekende, vervelende nummers die u liever niet wilt zien berichten of telefoon ontvangen en Facetime-oproepen uit, volgt u de onderstaande instructies.

Voeg een contact toe aan de geblokkeerde lijst

Blokkeer iemand om u op twee manieren te bellen of te sms’en:

Als u iemand wilt blokkeren die is toegevoegd aan de contacten van uw telefoon, gaat u naar Instellingen> Telefoon> Bel blokkeren en identificatie> Blokkeren contact. Het venster Alle contacten wordt weergegeven waar u door namen kunt bladeren en vervolgens op de naam van het contact blokkeren die u wilt blokkeren. U wordt teruggebracht naar het Geblokkeerde venster met de naam toegevoegd aan de lijst met geblokkeerde contacten.
Vanuit Instellingen kunnen contacten ook geblokkeerd worden, ofwel Messages of Facetime selecteren en vervolgens de bovenstaande instructies volgen.

In gevallen waarin u een blok wilt een nummer dat niet opgeslagen is als een contact in uw telefoon, gaat u naar de telefoon app> recents. Zoek naar het nummer (of naam) dat u wilt blokkeren en tik op de blauwe “i” met een cirkel om het rechts van het nummer. Scrol naar beneden op de contactkaart die verschijnt en selecteer “Deze bel blokkeren.” Het bericht “U ontvangt geen telefoongesprekken, berichten of FaceTime van mensen in de bloklijst” verschijnt met twee opties: Block Contact of Cancel. Klik op Block Contact om het nummer toe te voegen aan de grote, slechte geblokkeerde lijst.

Blokkeren van Berichten door de berichtdraad met het contact te selecteren en de blauwe “i” in de rechterbovenhoek aan te tikken. Tik op hun nummer en ga verder met dezelfde instructies als in het tabblad Recents in Telefoon.

Deblokkeer een contact

Beslis een kennis die hun tijd op de geblokkeerde lijst heeft gediend en wil ze digitaal herleven? Als u iemand wilt toevoegen aan de geblokkeerde lijst, kunnen ze op twee manieren verwijderd worden:

In Instellingen ga je naar Telefoon> Oproepblokkeren en -identificatie, waar een lijst met geblokkeerde contacten en nummers verschijnt. Tik op Bewerken in de rechterbovenhoek. Tik dan op de rode verwijderknop links van de naam, waardoor een rode ontgrendelknop verschijnt. Selecteer het, en het contact wordt hersteld naar de blokkeerde emmer, met alle rechten, voorrechten en eerbewijzen daarbij.
Vanuit Instellingen kunnen contacten verwijderd worden van een geblokkeerde lijst door berichten of Facetime te selecteren en vervolgens de bovenstaande instructies te volgen.

Zoek de naam van de contactpersonen of het nummer dat u wilt blokkeren op het tabblad Recente van de telefoonapp. Selecteer het blauwe pictogram rechts van hun naam, scroll dan naar beneden en tik op “Ontkoppelen van deze oproeper”.

Ontkoppel het contact via Berichten door de berichtdraad met het contact te selecteren en tik de kleine blauwe “i” in de rechterbovenhoek aan. Selecteer het informatiepictogram en ga verder met dezelfde instructies als in het tabblad Recente in Telefoon.
Zal het contact weten dat ze geblokkeerd zijn?

Kort antwoord: nee. Maar een perceptieve vriend zou kunnen merken dat ze je nooit kunnen pakken. Wanneer iemand in je geblokkeerde lijst belt, worden ze direct naar voicemail gestuurd. Elk bericht dat in de voicemail wordt achtergelaten, wordt in een aparte map genaamd “Geblokkeerde berichten” geplaatst, waarop u kunt luisteren.

Fout bij het laden van media: Bestand kan niet worden afgespeeld
Als het contact je probeert om een ​​tekst of iMessage te sturen, ziet het eruit alsof het bericht werd verzonden, hoewel je, dankzij je creativiteit, het bericht niet echt moet zien.

Let op, blokkerende contacten gaan op één manier, wat betekent dat u nog steeds kunt bellen, tekst of FaceTime de nummers die u in Blocked hebt vermeld. Dus als de blokkering jezelf ook van communicatie met een bepaalde persoon beperkt, moet je beter doorgaan en hun nummer volledig van je telefoon verwijderen.

Mocht u ongewenste telefoongesprekken door spammers of marketingbedrijven blijven krijgen, overweeg dan uw nummer toe te voegen aan het bel me niet register.