post

8 manieren om video te maken als een pro

Niets brengt de camcorders uit zoals op vakantie, daarom is dit de perfecte tijd om een ​​lelijke waarheid toe te kennen: U zuigt bij het maken van thuisfilms.

Nee echt. Ik ben er zeker van dat je een leuk persoon bent en alles, maar er is meer aan videografie dan alleen de camcorder uit de doos te nemen en op Record te drukken.

Net als bij fotografie vereist goede videografie een beetje kennis. Gelukkig weet ik hoe, dus hier is mijn lijst met manieren om je thuisfilms te verbeteren. U komt niet uit Soderbergh aan de andere kant, noch zelfs zanger, maar uw oom-Henry-gedaald-de-Kalkoen-op-Tante-Edna-hoofd-inzending naar Amerika’s fijnste thuisvideo’s ziet er veel beter uit.

1. RTFM

Een goede visser weet wat er in zijn pak box is en een goede videograaf kent zijn camcorder. Op het moment dat Junior zijn eerste stappen of een ruimteschip landt in de achtertuin, moet u de sluitertijd kunnen aanpassen, de autofocus uitzetten of alles wat nodig is om de beste afbeeldingen vast te leggen. Met andere woorden, leer je camcorder binnen en buiten. Lees de handleiding tweemaal. Weet hoe u de menu’s kunt openen, welke menu’s welke instellingen bevatten, enzovoort. Houd een kruisblad handig indien nodig (gelamineerde een 3×5-kaart, vul hem in en steek hem vast aan de halsband). Een beetje studie en voorbereiding kan een lange weg helpen om u beter video te maken. Nu, op het advies dat je eigenlijk volgt.

2. wees voorbereid

Wanneer je ergens met je camcorder gaat, moet je hier verpakken:

Tenminste een reserve batterij, volledig opgeladen.
Ten minste twee blanco tapes dan u denkt dat u het nodig hebt.
Een lensreinigingsdoek. Het maakt niet uit hoe voorzichtig je bent, de lens gaat vuil worden. Er is geen post-productie software filter ter wereld die daarvoor kan corrigeren.
Een statief. Gooi het in de kofferbak, zelfs als je niet denkt dat je het nodig hebt.
De acculader / voeding.
Een verlengsnoer voor de voeding, die u altijd nodig heeft.
Duct tape, voor het vastleggen van het verlengsnoer zodat mensen er niet overheen gaan.
Verlichtingsgereedschap, lensfilters, microfoons en andere accessoires die u zelf heeft. Je kocht ze om een ​​reden, toch? Breng ze!

3. Gebruik een statief

Het is veel moeilijker dan het ziet eruit om die koele shaky-camera look uit te trekken. De meeste thuisvideo eindigt alleen maar wankelend, wat absoluut niet leuk is om te kijken. Door uw camcorder op een statief van $ 20 te monteren, krijgt u een rotsbestendige beeldmateriaal. Tegelijkertijd bevrijd je jezelf om pannen en zooms uit te voeren, of zelfs voor de lens te komen. Als u van plan bent om op de digitale beeldstabilisatiefunctie van uw camera te vertrouwen, doe het niet. Alles wat doet, verlaagt de videoresolutie door te snijden naar het midden van het frame. Optische beeldstabilisatie is beter, maar het kan nog steeds geen statief verslaan.

Geen statief? Leun tegen een muur. Dat zal helpen om de shakiness tot een minimum te houden. Nu alle? Zet je kont op de grond, buig je knieën en steek je ellebogen erop. Presto: directe statief.

4. Verhoog de lichten

Om het oude vastgoedmaximum te parafraseert, gaat het goed met video grafie over verlichting, verlichting, verlichting. De meeste camcorders die ik door de jaren heen heb beoordeeld, doen een echt crummy job onder slechte verlichting, die een korrelige, uitgewassen video produceert die niet na de productie kan worden verbeterd. (Hallo, er is alleen zoveel mogelijk met je videobewerkingssoftware.) De makkelijkste manier om verlichtingsvraagstukken te overwinnen is om buiten te schieten, waar zelfs een bewolkte dag genoeg omgevingslicht produceert om je video helder en kleurrijk te houden. Als het zonnig is, probeer dan in de ochtend of late namiddag te schieten als de zon lager is in de lucht. Als het direct overhead is, werpt het on buigende schaduwen op de gezichten van de onderwerpen.

Als u buiten kopt, is geen optie, breng zoveel licht in de kamer als u maar kunt. Zet lampen aan en open rolluiken om buitenverlichting in te schakelen. Als uw camcorder een ingebouwd lamp heeft, gebruik het. Tenminste, het zal helpen om gezichten in close-up shots te brengen. Een schoen-gemonteerd extern licht kan ook nuttig zijn. Veel camcorders stellen u in staat om diafragma, witbalans, sluitertijd en andere lichtgeoriënteerde instellingen aan te passen, maar deze zullen u zover krijgen, tenzij het een echt high-end model is. Mijn advies voor wanneer de lichten laag zijn, is om de autofocus uit te schakelen, anders risicineert u dat irriterende pulserende effect van de lens te proberen te vergrendelen op een onderwerp.

5. Master het geluid

Als belichting het belangrijkste element in kwaliteitsvideo is, loopt audio een korte seconde. Helaas is dit een gebied waar het moeilijk kan zijn om professionele resultaten te behalen. De microfoons die in de meeste camcorders zijn ingebouwd, zijn redelijk eenvoudig en bevatten geluid in elke richting. Als je iemand probeert te filmen die dichtbij een drukke straat praat, kan het verkeer de stem van de persoon verdrinken. Uw beste inzet is om uw onderwerp (en) zo dicht bij de microfoon mogelijk te krijgen (zonder natuurlijk het saboteren van het schot).

Idealiter moet uw camcorder een aansluiting hebben voor het aansluiten van een externe microfoon. Er zijn veel varianten om uit te kiezen, waaronder: shotgun mikes voor het vastleggen van audio direct voor de lens; Lavaliere (a.c. tie-clip) mikes voor sit-down interviews en stand-up rapportage; En pzm-type mikes, die om ni directioneel zijn en daarom geschikt zijn voor auditoria, grote vergaderzalen en dergelijke. Hopelijk zal elke camcorder die is uitgerust met een microfoonaansluiting ook een voor koptelefoon hebben, wat essentieel is voor het opvolgen van geluidsniveaus als u opneemt.

6. Stel je statief op

Slimme fotografen volgen de ‘rule of thirds’, en je moet hetzelfde doen. Stel je voor een tic-tac-toe bord over je zoeker. De lijnen kruisen in vier plekken. Je doel moet zijn om de actie in een of meer van deze plaatsen te maken. Of, om het anders te zeggen, houd het verjaardagsmeisje uit het middenveld.

Natuurlijk, als je creatief voelt, kun je deze regel altijd uit het raam werpen. Maar ga niet overboord: veel amateurs worden verliefd op de ingebouwde speciale effecten van hun camcorders, en betreuren later een hele verjaardagsfeest in de oude filmmodus. Hoewel deze effecten leuk kunnen zijn, gebruik ze spaarzaam of helemaal niet. Beter moet je beginnen met ongerepte kleurenvideo en pas speciale effecten toe met behulp van je bewerkingssoftware. Sla ook de automatische vervagen van de camcorder over Uw bewerkingssoftware geeft u veel meer controle over overgangen, en ook een grotere verscheidenheid.

7. Geen digitale zoom!

Optische zoom, goed. Digitale zoom, slecht. Heel slecht. Sorry, als je een bepaalde camcorder kocht, omdat het een of ander astronomisch digitaal zoomnummer (240X! 300X! 800X!) Heeft aangenomen, moet je het nooit gebruiken, tenzij je een korrelige, gefixiliseerde video wilt. Digitale zoom is eigenlijk een grote nep: Als u het zoomniveau verhoogt, wordt de camcorder verder en verder in het midden van het beeld gegroeid, waardoor het bijgesneden gedeelte groter wordt, zodat het het scherm vult. Als gevolg daarvan ziet uw video er goed uit, verschrikkelijk. Vasthouden aan de optische zoom van uw camcorder (meestal kunt u digitale zoom uit het camera-menusysteem uitzetten), die uitsluitend op de lens staat voor vergroting. Als u dichter bij uw onderwerp moet komen, volgt u de oude fotograaf’s maxim: zoom met uw voeten.

8. Schiet B-roll

B-roll is een secundaire beeldmateriaal die je in je hoofdvideo splitst om het verhaal uit te vagen. Bijvoorbeeld, als u een bruiloft filmt, kunt u schoten van de kerk, de uitnodiging en de kleine bruid en bruidegom bovenop de taart nemen. Wanneer de tijd komt om je laatste film te monteren, kun je deze in deze beelden mixen om variatie toe te voegen.

Alles kan B-roll zijn. Tijdens de opwarming voor het voetbalwedstrijd, bijvoorbeeld, krijg je wat beeldmateriaal van de kindervoeten. Pak een close-up shot van de bal die op het net slaat. Kom vroeg daarheen en record het lege veld; Record dan vanaf dezelfde positie tijdens het spel en je kan een fijne fade-in doen. Dit is waar de planning in het spel komt: U mag niet alleen extra tijd toelaten om B-roll te schieten, maar bepaalt ook vooraf welke schoten de beste toevoegingen zullen maken.